Klantcase integratie: Twence

Klantcase integratie: Twence

Hoe we de SAP-omgeving van Twence van scratch af aan ontsloten op de buitenwereld

Bij veel bedrijven zie je dat ze ‘iets’ doen met de buitenwereld. Daarbij is veelal sprake van uitwisseling van informatie tussen verschillende (SAP) ERP-omgevingen. Maar bij Twence was dat tot voor kort niet het geval. Het versturen van inkooporders en verwerken van bevestigingen: allemaal handmatig. En dit kostte veel tijd met grote kans op fouten.   

Orde in processen: architectuur 

Aangezien Twence uiteindelijk meerdere processen wil ontsluiten op de buitenwereld, besloten we het landschap in kaart te brengen en te starten met het ontsluiten van het inkoopproces. Door te starten met één proces zorgden we ervoor dat we foutmarge konden beperken. Daarbij kozen we in eerste instantie voor een standaard SAP oplossing.

Inkoop & ERIKS  

Het inkoopproces vanuit Twence werd gebruikt als business case waarbij een rechtstreekse koppeling werd gebouwd met leverancier ERIKS (Alkmaar). We kozen hierbij voor een EDI-koppeling tussen beide SAP omgevingen waarbij de berichten één op één worden doorgestuurd.

Resultaten die tellen.. 

Door met één proces te beginnen dwing je af dat de masterdata goed op orde moet zijn om uitval te voorkomen. In de praktijk blijkt dit goed te werken. Zelfs met slechts een beperkt aantal uitgewisselde orders levert dit al een aanzienlijke tijdsbesparing op. Concrete resultaten:

  • Snellere handling
  • Soepele processen
  • Minder werk aan leveranciers- en klantzijde
  • 95% van alle orders die geautomatiseerd foutloos verlopen

Roadmap

Nu dit eerste gedeelte succesvol is afgerond, wordt de verdere roadmap bepaald. Hierbij wordt opnieuw gekeken naar architectuur en naar oplossingen. Oplossingen die enerzijds voor de toekomst van Twence goed beheersbaar zijn en anderzijds ook voldoende wendbaarheid met zich meebrengen.

Over Twence

Samen meer kunnen bereiken met slimme oplossingen voor duurzaamheid en energie. Dat is de basis van waaruit Twence is opgericht door veertien Twentse gemeenten. Met een gezamenlijke visie op afvalwerking heeft de organisatie zich sinds 1986 ontwikkeld tot boegbeeld en inspirator op het gebied van de circulaire economie in Oost-Nederland.