SAP Architectuur

SAP Architectuur

Architectuur is de kunst en wetenschap van het ontwerpen van gebouwde omgevingen. Tegenwoordig valt deze term steeds vaker binnen IT omgevingen. Dat heeft natuurlijk een reden. Want IT omgevingen worden steeds groter, complexer en diverser en moeten steeds meer in dienst staan van de realisatie van business doelstellingen. Juist daarom zijn wij er een groot voorstander van om IT architectuur de aandacht te geven binnen een organisatie die het verdient.

Onze visie

Wij vinden dat er veel meer winst te behalen valt in de samenwerking tussen de business en IT. Architectuur is de smeerolie die deze motor soepel en snel zou moeten laten draaien. Want wie niet voldoende investeert in Architectuur wordt vaak opgezadeld met hogere TCO, onnodig langlopende projecten, hogere ontevredenheid bij de business en minder doordachte innovatieve bedrijfscultuur. En dat is zonde.

Wat doen we

Onze Architecten acteren op de volgende niveaus:

  • Technisch Applicatie Architectuur
  • SAP Solution Architectuur
  • S/4HANA Architectuur
  • IT Architectuur
  • Enterprise Architectuur 

We embedden de structuur, werkwijze en processen in de organisatie van de klant en zorgen ervoor dat het gaat draaien.

Roadmap

Wij helpen bedrijven bij het ontwikkelen van een roadmap. Dat is een meerjarenplan waarin we duidelijk terug laten komen waar we naar toe gaan met bijvoorbeeld een SAP landschap en welke keuzes we daarin maken. Hierbij kijken we nadrukkelijk naar welke applicatie welk proces het beste kan ondersteunen waarbij we ons objectief en onafhankelijk opstellen: onze blik is niet alleen beperkt tot SAP oplossingen.

S/4 HANA Roadmap

Draai je momenteel nog op R/3 en wil je graag naar S/4HANA maar weet je nog niet hoe en waarom? Wij geloven erin dat je een migratie naar S/4HANA moet zien als een business opportunity: dé manier om te bekijken waar je bedrijfsprocessen kan optimaliseren en waar je dus winst kan behalen. Ook helpen we bedrijven om dit voor te bereiden door nu al met tools aan de slag te gaan om te kijken waar deze winst dan ligt.

Meer weten? Wij helpen graag verder!

SAP Architectuur
Ruud Aanstoot Managing Consultant