SAP Development

SAP Development

Wij zijn meesters in de code van SAP. Dat doen we namelijk al meer dan twintig jaar. En op die manier hebben we behoorlijk wat ervaring opgebouwd. Bovendien vinden onze SAP Development Consultants ook wel iets van hun vak.

Onze visie

Wij vinden dat een bedrijfsproces centraal moet staan bij ieder vraagstuk waar ABAP, SAPUI5 of Fiori gebruikt moet worden. Daarbij geloven we in de principes van ‘clean coding’ en goede inhoudelijke communicatie met SAP functioneel consultants en eventueel de business.

Wat doen we

ABAP Development

Verreweg de meest gebruikte programmeertechniek is nog altijd ABAP. Of het nu ABAP in SAP R/3 omgevingen of in S/4HANA omgevingen is, ABAP is here-to-stay. Althans, dat vinden wij. Daarbij zien wij ook dat ABAP heel goed samen kan gaan met de SAP strategie ‘Keep the core clean’. In tegenstelling tot wat velen denken, sluit dit ABAP namelijk helemaal niet uit.

Onze ABAP Consultants helpen bedrijven om hun ABAP programmatuur naar een hoger niveau te brengen en HANA ready te maken. Ook bedenken en implementeren we object georiënteerde frameworks waarin een hoge mate van herbruikbaarheid is. Ons motto hierin is dan ook om vooral slim te programmeren en dit alleen te doen daar waar het écht nodig is.

Fiori

Fiori is inmiddels een breed toegepaste oplossing voor tal van processen die voor veel eindgebruikers, veel voordelen opleveren. Met name in S/4HANA kan SAP Fiori voor een enorm positief verschil zorgen waarmee je de kracht van S/4HANA daadwerkelijk kan benutten. Daarbij is het overigens niet altijd nodig om een native app te bouwen; SAP Fiori is inmiddels zo ver doorontwikkeld dat er talloze standaardapps beschikbaar zijn die we binnen mum van tijd gereed kunnen maken voor jouw organisatie. Vaak helpen we hier met security- en autorisatiearchitectuur en richten onze SAP Fiori Consultants het zo in dat hij past bij jouw organisatie en relatief makkelijk in beheer kan worden genomen.

BTP

Het SAP Business Technology Platform (SAP BTP) brengt data en analyses, kunstmatige intelligentie, applicatieontwikkeling, automatisering en integratie samen in één uniforme omgeving. Dat betekent dat ook het ontwikkelen van apps plaats kan vinden binnen dit BTP. Onze Development Architecten adviseren je dan ook graag hoe je optimaal gebruik kan maken van het BTP binnen het huidige SAP landschap.

Codestrategie

ABAP, Fiori, BTP en een diversiteit aan low-code en no-code apps: hoe zorg je er nou voor dat je wel een samenhangend geheel krijgt dat overzichtelijk, beheersbaar en futureproof is en blijft? Wij helpen bedrijven met het ontwikkelen van een codestrategie. Zo vertellen we je graag hoe je jouw huidige landschap naar een hoger niveau kan tillen en vertellen we je vooral ook waar je winst kan behalen met het toepassen van apps waar geen ABAP voor nodig is. Niet alleen voor nu, maar ook in de toekomst. Hiermee zorgen we ervoor dat we een codestrategie volgens moderne architectuurstandaarden neerzetten die volledig afgestemd is op IT- en businessdoelstellingen.

Meer weten over SAP Development en wat dit voor jouw organisatie kan betekenen? Wij helpen je graag verder!

SAP Development
Ruud Aanstoot Managing Consultant