ASICS uitgeroepen tot klant van het jaar!

ASICS uitgeroepen tot klant van het jaar!

Dat ASICS een geweldig merk is, dat is geen geheim. Want iedereen is in zijn of haar leven wel met dit legendarische sport- en lifestylemerk in aanraking gekomen. Maar wat niet iedereen weet is dat ASICS ook echt een geweldige werkplek voor consultants is. Want als je als SAP consultant voor ASICS aan de slag gaat, dan wil je maar één ding en dat is daar blijven. Dit ‘overkwam’ ook een aantal van onze consultants en zij waren er dan ook unaniem vrij snel over uit dat ASICS deze prijs absoluut verdiende. Daarom reikte Ruud Aanstoot (accountmanager) namens Partners in Technology afgelopen week aan Stefanie van de Vuurst (Global Head of SAP Services & Operations) de prijs uit voor beste klant van het jaar! Maar beste klant van het jaar worden: hoe doe je dat nou?

Geen ruimte voor koekenbakkers

Sjoerd Ebben is nu een aantal maanden via Partners in Technology aan het werk bij ASICS waarbij hij de Lead is van het Development Team van ASICS. ‘Ik ervaar bij ASICS een zeer grote mate van verantwoordelijkheid en vrijheid. Dat werkt enorm lekker in ons team! De cultuur is open, direct en transparant. En ik denk dat dit voor het grootste deel te danken is aan het management en de directie van ASICS Technology; zij geven het goede voorbeeld. Daarmee is ASICS echt één van de fijnste bedrijven waar ik ooit voor gewerkt heb, zo niet de fijnste.’

Sjoerd verwijst in deze naar Bert Overeijnder (Project Manager SAP) en Paul John Bakker (VP Global Enterprise Solutions): beiden onderdeel van ASICS en beiden met een enorme track-record als consultant. Zij weten dus als geen ander hoe het is om als consultant werkzaam te zijn in een organisatie die feitelijk niet jouw werkgever is. Toch doen zij er alles aan om dit anders te laten voelen. Zij snappen hiermee als geen ander hoe belangrijk het is om hier een actieve bijdrage aan te leveren.

Duurzame visie op gezamenlijke ontwikkeling

Een andere consultant die namens Partners in Technology is ingezet bij ASICS is Kevin Welters. Hij begon hier om het SAP Basis Team te ondersteunen en werd al snel Lead van dit team. Ook hij vindt het fijn om bij ASICS te werken vanwege de fijne cultuur waarin hij goed gedijt en goed tot z’n recht komt. En waarin hij de aankomende tijd nog voldoende waarde toe kan voegen.

Voor Kevin is ontwikkeling, net als voor menig andere consultant, erg belangrijk. Stefanie van de Vuurst begrijpt dit als geen ander en gaat daarom met regelmaat het gesprek met haar mensen aan om te kijken hoe ze kunnen groeien. Externe consultants komen daarmee niet alleen om hun ding te doen, maar worden ook meegenomen in de lange termijn visie van ASICS waarbij wordt gestuurd op behoud en ontwikkeling.

Ruimte om te groeien door co-creatie

Een andere consultant die onlangs het team van ASICS heeft versterkt is Mark Topper. Hij begon hier als Project Manager waarbij van te voren werd duidelijk gemaakt dat Mark absoluut nog wat te leren had. ‘Ik werk nu een aantal jaar als Project Manager, maar het kan absoluut nog beter. Bij ASICS kan en mag ik een scherpe blik verwachten wat ik echt heerlijk vind. Hier kijken ze namelijk verder dan alleen het eindresultaat. Er wordt tussentijds ook kritisch op me gelet waardoor ik dus daadwerkelijk de mogelijkheden en ruimte krijg om nóg beter te worden. De mensen zijn open, direct en denken vaak vanuit mogelijkheden in plaats van wat er niet kan. Die cultuur past echt prima bij mij!’.

Een andere consultant die onwijs blij is met ASICS als klant, is Arno ter Horst. Als SAP Developer zit hij nu al een tijd in het Development Team en is nu sinds een tijdje ook met Fiori bezig. ‘Ik kreeg hier ineens de kans om Fiori op te pakken. Dit had ik natuurlijk al even aangegeven en vervolgens kreeg ik de mogelijkheid ook direct. En dan niet op een lullige manier door een app aan te passen, maar door echt iets te bouwen. En daar leer je natuurlijk het meeste van. Ik vind het daarnaast ook heel bijzonder om te zien hoe je als externe zo wordt betrokken bij alles wat de internen ook doen. Dan heb ik het niet alleen over werk, maar ook over alle andere zaken eromheen. Zo doe ik mee aan yoga-sessies, hardlopen en heb ik laatst nog een sushi-workshop gevolgd. Natuurlijk voel ik mij een pitter van binnen, maar het feit dat ze hard hun best doen om je als interne te zien, verdient wat mij betreft veel lof!’.

Bijzonder goed voor consultants EN ons netwerk!

ASICS had het afgelopen jaar een enorm drukke agenda wat betreft projecten. En toch zorgden de mensen van ASICS ervoor dat ze het SAP in Service event van afgelopen jaar konden hosten. Vanuit volledige kwetsbaarheid en eerlijkheid werd verteld over de wereldwijde uitrol van SAP, de migratie van SAP HEC naar AWS en werden andere klanten meegenomen in de toekomstplannen van ASICS. Daarmee was ASICS dus ook bereid om echte ervaringen te delen waarbij uiteraard ook voldoende ruimte was voor de nodige vragen.

ASICS wint met de prijs van ‘beste klant van het jaar’ een doosje koffiemokken van Partners in Technology en een speciaal bord met de titel ‘Beste werkplek voor SAP Consultants 2022’.